Sivilcelerden (Aknelerden) Kurtulmanın Yolları

By | 06:06 Leave a Comment
Sivilceler daha çok ergenlik dönemiyle birlikte ciltteki sebum miktarının artmasına bağlı olarak görülmeye başlarlar. Ergenlik döneminde yaş itibariyle daha bilgisiz olunup sivilcelerden sıkarak kurtulmaya çalışılır. Oysa sivilden sicilceyi sıkarak kurtulmaya çalışmak çok büyük bir hatadır. Sivilceyi sıkmak sivilcelerin daha çok yayılmasına ve cildinizde istenmeyen izlerin kalmasına neden olur. Bende yıllarca sivilcelerden çekmiş biri olarak ve güzellik uzmanı olmanın bana verdiği bilgilerle sivilcelerinizden kurtulmanız için bir kaç öneri de bulanacağım.

sivilcelerden kurtulmanın yolları



  1. Ellerinizi yüzünüze değdirmemeye çalışın. Sivilce problemi yaşayanlar daha çok sağ tarafınızda sivilceleriniz yoğun değil mi? Çünkü en çok sağ elimizle yüzümüze dokunuyoruz. Unutmayın ellerimizle kapıları açıyor, otobüste düşmemek için tutunuyor, en çok elimizi kullanıyoruz. Elinizin ne kadar çok bakteri barındırdığını unutmayın ve sık sık elinizi yıkamaya özen gösterin.
  2. Yastık kılıfınızı sık sık değiştirin. Unutmayın bakteriler sivilcelerinizin daha kötü olmasına neden olur.
  3. Cilt yapınıza uygun bir yüz yıkama jeli ile her sabah uyandığınızda ve her gece uyumadan önce yüzünüzü yıkayın. Kurulamak için kağıt havlu kullanmaya özen gösterin. Sabah uyandığınız da yüzünüzü yıkama nedeniniz gece cildimiz daha sebum üretir ve sabah bu yağdan kurtulmamız gerekiyor. Gece yıkama nedeniniz de tüm gün boyunca kir, toz, makyaj gibi kalıntıların gözeneklerimizin içine doluşması.
  4. Yağsız makyaj ürünleri kullanın. Zaten sivilcenin oluşum nedenlerinden biri cildin fazla yağ salgılaması bide siz yağlı makyaj ürünleri kullanırsanız sivilcelerinizi daha da arttırırsınız.
  5. Beslenmenize dikkat edin. Yağlı yiyecekler de aynı şekilde yağ miktarını arttırdığı için sivilcelerinizin artmasına neden olur.

0 yorum :

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe